ICM - Schoonmaakbedrijf

Schoonmaak met passie en expertise

ICM Belgium uit Belsele, opgericht in 2016, focust op industriële en klassieke schoonmaak. Alle medewerkers geven het beste van zichzelf en zorgen voor een hoogstaande service. Het motto van ICM Belgium luidt dan ook: “Commited to perfection”

De activiteiten van ICM Belgium kunnen onderverdeeld worden in vier takken: industry, offices, cooling en retail. In het aanbod zit ook gevel- en dakreiniging, verwijderen van graffiti en opkuis na brand. Talloze klanten uit zowel Vlaanderen, Brussel en Nederland doen een beroep op ICM Belgium. “Iedere tak vraagt om een andere, specifieke benadering maar dankzij onze gedreven medewerkers kunnen we elke opdracht tot een goed einde brengen,” vertellen zaakvoerders Martin Niemiec en zijn partner Ozlem Sagman. “Het onderhoud van koelingen bijvoorbeeld betreft het reinigen van koelelementen in onder meer supermarktketens. Door het regelmatig reinigen van verdampers, ventilatoren en condensoren garanderen we een langere levensduur, verhogen de efficiëntie en verlagen het energieverbruik.” 

Meedenken met de klant 

In nauwelijks vier jaar tijd groeide ICM Belgium uit tot een vaste waarde in de sector met circa 80 medewerkers. Waarmee maakt ICM Belgium het verschil? “Laat ons duidelijk zijn: we zijn geen prijsspelers. We profileren ons wel als een meedenkende partner die zoekt naar oplossingen. Vaak kan de schoonmaaktijd verkort worden door de inzet van machines, wat de klant alleen maar ten goede komt. Het belangrijkste onderscheid met andere spelers is onze naservice: wij zorgen dat er voor ieder probleem een oplossing is binnen de 48 uur. Door snel op de bal te spelen, komt de continuïteit bij een klant nooit in het gedrang.” 

Digitalisatie 

Via een badgesysteem kan ICM Belgium de werkzaamheden van zijn medewerkers nauwkeurig volgen, wat ook voor klanten vertrouwen wekt. “Op het vlak van digitalisatie zijn we mee met alle nieuwe ontwikkelingen. Het heeft onder meer te maken met digitale planning, track & trace, gebruik van interne softwareprogramma’s,... . Dat alles zorgt voor meer transparantie. Door digitalisatie kunnen we eveneens meer tijd besteden aan klanten en medewerkers.” 

Schoonmaak is een vak 

Martin Niemiec en Ozlem Sagman benadrukken dat schoonmaak een vak is. “Bij ons ligt de lat hoog. Via de ICM Academy verzorgen wij interne opleidingen aan elk lid van het ICM-team. Medewerkers verhogen zo hun productkennis en serviceniveau. Op deze manier willen wij de service van schoonmaakmarkt naar het hogere niveau tillen. Hun slagzin is niet voor niets 'Commited to perfection'.”

- Dit artikel verscheen in Sterck Magazine.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x