ICM - Schoonmaakbedrijf

Industriële schoonmaak

Opleveringsopkuis na nieuwbouw & renovatie

We hebben verschillende samenwerkingen lopen met bouwfirma’s en projectontwikkelaars die op ons beroep doen om vastgoedprojecten op te leveren. Wij staan u bij tijdens de bouwwerken d.m.v. periodiek onderhoud en schoonmaak van de werfketen of d.m.v. een vooropleveringsopkuis waarbij we de werf borstelschoon maken. Bij oplevering zorgen we ervoor dat de woningen, openbare ruimtes of de industriebouw volledig instapklaar zijn. Opkuis ondergrondse - en bovengrondse parkings

Parkeerplaatsen en parkings die proper onderhouden zijn, geven een veilig, geruststellend en aangenaam gevoel aan de gebruiker. 

Parkings van winkelketens, shopping centra, business centra, bedrijven en appartementsgebouwen genieten een intensief gebruik. Daardoor worden ze smerig, ontstaat zwerfvuil en kan u zelfs last krijgen van geurhinder en ongedierte. Bovendien komt de veiligheid van de gebruikers in het gedrang.

Bovendien laten auto's bandensporen, olie, vet en uitlaatgassen achter. Een periodieke reiniging van uw ondergrondse en bovengrondse parkings zijn dus geen overbodige luxe. Ons team gebruikt de meest recente onderhoudsmethoden en -technieken om uw parking onder handen te nemen.

 

Schoonmaak fabrieks-, productie- en stockagehallen

Ook de schoonmaak van bijvoorbeeld productiehallen en werkateliers rondom machines kunnen we voor onze rekening nemen. We reinigen de productiemachines, maken de fabriekshallen stof- en vetvrij en gebruiken onze hogedruk warmwatertrailer of stoomreiniger waar nodig. 

Wij helpen klanten die een periodieke reiniging vragen, maar ook klanten die ons vandaag nog nodig hebben omwille van brandschade of waterschade. Hoe langer uw productieproces stil ligt, hoe meer geld het u kost. Flexibiliteit is dan ook een van onze kernwaarden.Reinigen van productielijnen & installaties

Al geruime tijd geniet ICM Belgium het vertrouwen van gerenommeerde klanten in de voedselverwerkende industrie. Hygiëne en desinfectie maken in deze sectoren deel uit van het primaire proces. Zowel besmettingen door menselijk handelen als door rondvliegende stofdeeltjes, kiemen en sporen worden zorgvuldig vermeden door ons team speciaal opgeleid voor industriële reiniging.


Reinigen van rolpaden

Rolpaden of roltrappen reinigen is een specifieke schoonmaakdienst die doorgaans onderschat wordt door zowel facilityleveranciers als de klant in kwestie. Door een foute reinigingsmethode van de rolpad, oftwel tapis roulant, kan ze zelfs glad worden of beginnen roesten. Dit terwijl er dagelijkse duizenden mensen gebruik van maken met hun winkelkarretje, baggage of winkelzakken. Je kan je de gevolgen al inbeelden..

Vaak gebruiken leveranciers een simpele mop, dweil of nog eenvoudiger, een schrobzuigmachine. Afbrekende mopstrengen geven het risico schade aan te brengen aan uw machinekamer. Een schrobzuigmachine kan door haar methodiek dan weer het water niet onmiddellijk weer volledige opzuigen.


Koelingen reinigen

We beseffen het vaak niet, maar alles wordt vuil. Elk onderdeeltje van een firma heeft dan ook vroeg of laat een grondige reiniging nodig. Zo ook de koelelementen of koelingen van bijvoorbeeld supermarktketens. Zonder kennis en ervaring moet je aan deze job niet beginnen. Daarom krijgen zelfs nieuwe medewerkers mét ervaring een gedegen opleiding alvorens zonder begeleiding schoonmaakwerken te gaan uitvoeren.


Reinigen van carwash en tankstations

We gebruiken ze wekelijks om onze auto's vol te tanken of om opnieuw een propere auto te hebben. Alles wordt vuil, dus ook een wasstraat laten reinigen en tankstations laten reinigen van tijd tot tijd zijn een absolute noodzaak. 

Eerst en vooral om hygiënisch redenen maar ook om de uitstraling van uw carwash of tankstations te bewaren.


Graffitiverwijdering

ICM Belgium is gespecialiseerd in het verwijderen van graffiti door onze innovatieve schoonmaaktechniek, namelijk stoomreiniging onder hoge druk. Oude- en nieuwe graffiti, gevels, vloeren, beton, het maakt allemaal niet uit. 

Nagenoeg elke natuurlijke vervuiling, graffiti of verf verwijderen in een minimum van tijd op een droge én milieuvriendelijke manier. Gedaan met die vervuilende reinigingstechnieken, gevels en bruggen vol graffiti!


Kauwgomverwijdering

Vele parkings, shopping centra, ingangen van supermarkten, winkels, straten en marktpleinen verliezen hun sier en uitstraling door in de bodem, bestrating of vloer getrapte kauwgom. 

Door een gespecialiseerde stoomreiniging verwijderen we een kauwgomresten in 3 seconden. Deze techniek is revolutionair op de Belgische markt.


 

Reinigen van opritten, terrassen, daken, gevels en reclameborden op totem.

Niet enkel de binnenkanten van uw bedrijfsgebouwen hebben onderhoud nodig. Een groen bemoste parking of ingang.. Een gevel aangetast door de weersomstandigheden en uitstootgassen.. Reclameborden of wegwijzers waar je de tekst amper nog op kan lezen.. 

Dit zijn allemaal details die aandacht verdienen wanneer het gaat over de uitstraling van uw firma en de beleving die een bezoeker krijgt wanneer hij of zij een locatie van uw firma bezoekt.

We kunnen u op twee specialistische manieren helpen: Een hogedrukreiniging d.m.v. warmwatertrailer of door een stoomreiniging onder hoge druk.


 


Opkuis na brand of waterschade

Wie te maken heeft met brand in de woning of het bedrijf heeft achteraf vaak veel rookschade en brandschade. Bovendien heb je in 90% van de gevallen ook waterschade doordat de brandweer de brand heeft moeten blussen. Een uitgebrande woning, appartement, garage of bedrijf moet je onmiddellijk aanpakken om deze weer leefbaar te maken. Een schoonmaakfirma actief in specialistische schoonmaak zoals schoonmaak na brand is dan de enige juiste keuze. 

Alle ruimtes op de locatie dienen we te ontgeuren zodat de rookgeur weg is. Zaken zoals tapijt, traplopers, gordijnen, zetels, linnen, enzovoorts moeten we machinaal reinigen in een professionele wasserij. 

Wanneer de ruimtes leeg zijn starten we met de volledige opkuis. Dit houdt in: alle ruwbouwwerk poetsen zoals plafonds, muren en vloeren. 

Informeer je eerste voldoende voor je willekeurig een bedrijf onder de arm neemt voor deze delicate schoonmaakopdracht. Grafzerkreiniging

Zoals het de traditie is om op Allerheiligen bloemen op het graf van een geliefde te plaatsen, zo is het ook een gewoonte om de graven kort voor 1 november proper te maken. Je ziet mensen met emmers, sponsen en borstels rondlopen op de begraafplaatsen om bladeren, mos en andere vuiligheden weg te halen van de grafstenen opdat alles er weer keurig bij ligt tegen Allerheiligen. 
Maar waarom in plaats van oppervlakkig proper te maken eens geen dieptereiniging geven aan de grafsteen waardoor die er weer als nieuw uitziet?

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het onderhoud van het kerkhof. Maar aan de grafzerken zelf gaan ze niet aankomen. Daar bent u als familie zelf verantwoordelijk voor. 

Met behulp van onze warmwatertrailer helpen we u en de familie graag bij een dieptereiniging van de grafstenen van uw geliefden. Laat gerust een seintje bij vragen.keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x