ICM - Schoonmaakbedrijf

Over ICM

Schoonmaakbedrijf ICM, een organisatie met visie & missie

ICM bestaat uit een team van gedreven mensen met een passie voor schoonmaak, orde en netheid. 

Wij hebben als doel doorgroeien tot een top 10 schoonmaakbedrijf in de BeNeLux en die positie te behouden zonder ons persoonlijk contact met klanten, partners en personeel te verliezen. 

Wij geloven bij ICM dat we dit kunnen waarmaken door zelf te beseffen en onze mensen ervan bewust te maken en houden dat schoonmaken een vak apart is dat enkel door opgeleide mensen mét passie kwalitatief uitgeoefend kan worden. Daarom straalt iedere medewerker het DNA uit van ICM. 

Verder zetten wij ook in op minimum twee jaarlijkse events waarop we personeel en partners uitnodigen zodat iedereen persoonlijk met elkaar kan contact maken en onderhouden. 

"Elk teamlid streeft naar perfectie, zonder perfect te zijn." 

Elke nieuwe medewerker ondergaat vooraleer ze aanvaard worden als nieuwe medewerker een grondige screening door middel van meerdere persoonlijke verdiepingsgesprekken en een praktijktest opons hoofdkantoor te Sint-Niklaas. 

Wanneer nodig voorzien wij een hoogwaardige opleiding of begeleiding opdat onze schoonmakers onze klanten de kwalitatieve schoonmaakservice en persoonlijke aanpak kunnen geven die ze verdienen. Bovendien verdienen onze mensen op een ergonomische manier te kunnen werken, ondersteund door de machines en technologieën van morgen.

Wij dragen bovenstaande karakteristieken hoog in het vaandel en dragen ze dagelijkse uit bij onze klanten.

Wil je meer weten over het onstaan van schoonmaakbedrijf ICM? Scrol dan even verder. 

Wil je graag deel uitmaken van het ICM team? Druk dan even op onderstaande link en ontdek de mogelijkheden!
Het ontstaan van Schoonmaakbedrijf ICM.

ICM in 2016

Martin Niemiec richt schoonmaakbedrijf ICM op om zich te focussen op industriële schoonmaak met een knipoog naar reguliere schoonmaak. Hij bouwt in geen tijd een aanzienlijk klantenbestand op in België waardoor de eerste medewerkers snel een feit zijn. 2017 is het jaar dat ook zijn levenspartner Ozlem Sagman medezaakvoerder wordt van het bedrijf. 

ICM in 2018

In 2018 verhuist ICM van het kantoor te Pegasuslaan, Diegem naar het eerste kantoor op de Nieuwe Baan te Sint-Niklaas. Aan het nieuwe kantoor is immers meer parkeergelegenheid voor bezoekers, ruimte om voorraden in poetsproducten en poetsmaterialen aan te leggen, ruimte voor een basisvergaderzaal met het oog op vergaderingen en opleidingen, enzovoorts.

In Oktober 2018, tegen het einde van de eerste veranderingswerken in het kantoor, vervoegt Toby Aerts de rangen van ICM Belgium. Op dat moment telt ICM Belgium 5 medewerkers (Bediendes, arbeiders en freelancers in rekening genomen) waardoor Martin & Ozlem zich kunnen concentreren op de exponentiële groei van ICM in plaats van enkel de lineaire groei. Om die reden kwam Toby erbij. Hij moest een klankbord zijn voor Martin & Ozlem en hield zich bezig met het vermarkten en verkopen van de schoonmaakdiensten van ICM.

Kantoor schoonmaakbedrijf ICM 2018

Kantoor schoonmaakbedrijf ICM 2018

Kantoor schoonmaakbedrijf ICM 2018

Kantoor schoonmaakbedrijf ICM 2018

Kantoor schoonmaakbedrijf ICM 2019 - Jimmy Goossens

Wachtruimte schoonmaakbedrijf ICM 2019

Eet en vergaderruimte schoonmaakbedrijf ICM 2019

Atelier Voorraden Schoonmaakbedrijf ICM 2019

Bureau's Kantoren schoonmaakbedrijf ICM 2019

Basisopleiding Klassieke Schoonmaak - DNA van Schoonmaakbedrijf ICM - Toby Aerts

Voorgevel van hoofdkantoor schoonmaakbedrijf ICM 2019

Opleiding Klassieke Schoonmaak - Specialistische vloerreiniging Schoonmaakbedrijf ICM - Jimmy Goossens

De jaren die erop volgende was een periode van vallen en opstaan. ICM bleef uitbreiden en medewerkers rekruteren. Maar zoals bij ieder dynamisch, groeiend bedrijf moesten er ook vertrekken. Eenieder van die medewerkers heeft op zijn of haar manier impact gehad op de evolutie van Schoonmaakbedrijf ICM. ICM erkent dan ook de bijdrage die iedere betrokken persoon heeft geleverd van 2016 tot op heden. 

ICM in 2020

Het coronavirus heet dan wel Covid19 maar in België en Nederland hebben we het pas echt gevoeld begin 2020. Ook ICM moest in een sneltempo schakelen. 

Personeelsleden, klanten, maar ook de bedrijfsleiding zaten met vragen. Wat zal de impact zijn op onze gezondheid? Zullen er klanten de samenwerking stopzetten? In welke mate zal er personeel afwezig vallen omwille van positief testen? Hoe kunnen we ons als ICM Belgium wapenen tegen de gevolgen van een complete lockdown? 

De ene na de andere klant begon tijdelijk of permanent de deuren te sluiten met omzet en winstverlaging tot gevolg. Bij ICM hadden we echter het 'geluk' dat onze sector en onze schoonmaakdiensten essentieel waren voor onder andere supermarkten en grootwarenhuizen. Verder kwamen er ook tal van nieuwe aanvragen binnen om desinfectiereinigingen uit voeren om ruimtes te ontsmetten tegen de verspreiding van het coronavirus.

Dat maakte dat we we op een aantal weken tijd van dagelijks 20 actieve mensen naar dagelijks 80 actieve mensen groeiden met een meer dan verdubbeling van de jaarlijkse omzet als gevolg. Op die manier is ICM Belgium dus grotendeels gespaard gebleven van de financiële gevolgen die sectoren zoals de horeca hebben ondervonden omwille van de lockdowns in 2020.

Tesamen met het uitbreken van het Covid19 virus stond in April 2020 een nieuwe verhuis gepland naar een groter, ruimer kantoor waar plaats is om uit te breiden tot 4 bureauruimtes, een wachtruimte, een professionele vergaderruimte en een volwaardige stockageruimte. De villa werd volledig opgekuisd, gerenoveerd en ingericht tot een kantoor dat ICM toeliet te posittioneren met het oog op de toekomst. Bekijk hieronder enkele beelden.

ICM in 2021

Ook Zuid-Nederlandse bedrijven weten sinds 2020 de weg te vinden naar schoonmaakbedrijf ICM en daarom wordt in de zomer van 2021 ICM Nederland in Breda opgericht om de Nederlandse klanten beter van dienst te zijn. Locale aanwezigheid maakt dat we immers dichter bij onze klanten kunnen staan. 

ICM in 2022

Vandaag is schoonmaakbedrijf ICM een begrip binnen het landschap van de professionele schoonmaak voor bedrijven. Het is een onderneming met +80 gemotiveerde arbeiders en bedienden, gekwalificeerde schoonmaakpartners, betrouwbare leveranciers en +250 tevreden klanten verspreid over gans België en Nederland.   


Interesse in een samenwerking met schoonmaakbedrijf ICM?keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x